Coronavirus spelbreker voor Boarnsterhimtennistoernooi 2020

Finalisten en bezoekers van een eerdere editie van het Boarnsterhimtennistoernooi gezamenlijk aan het buffet op de finaledag in Grou. Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Het Boarnsterhimtennistoernooi 2020 is afgelast. De organiserende verenigingen ervaren te veel onzekerheden als het om de regelgeving rondom de coronacrisis gaat. Bovendien wordt de voorjaarscompetitie hoogstwaarschijnlijk dit najaar gespeeld. Het Boarnsterhimtoernooi zou rond dezelfde tijd worden georganiseerd, van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 4 oktober 2020.

Het is nog onduidelijk wanneer de maatregelen worden versoepeld. Kleedkamers en kantine op de parken van de deelnemende verenigingen zijn nog gesloten. Op zijn vroegst mogen ze op 1 juli open, maar dat wordt eind juni bekend. Wel mag de jeugd weer sinds 1 juni volop tennissen, omdat onder hen het besmettingsgevaar niet groot is. Senioren mochten een week later aanvankelijk alleen maar enkelspel spelen, maar dubbelen inmiddels ook alweer volop.

De speeldagen van de KNLTB Competitie 2020, die als vervanger van de voorjaarscompetitie geldt, lopen van 7 september tot en met 15 november. Gezien de grote deelname daaraan is de verwachting dat de belangstelling voor het Boarnsterhimtenniskampioenschap ondersneeuwt.

De vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen nemen volgend jaar een besluit wanneer het Boarnsterhimtoernooi in 2021 wordt gespeeld. Leden van tennisverenigingen uit de voormalige gemeente Boarnsterhim mogen zich aanmelden. Het gaat dan om de clubs uit Akkrum, Aldeboarn, Grou, Reduzum, Warten, Wergea, Jirnsum en Raerd. Tennissers uit Goutum en Wirdum – uit de voormalige gemeente Leeuwarden – mogen ook meedoen.

Boarnsterhim_tennis_2017_buffet Boarnsterhim_tennis_2017_buffet