Wie herkent deze kinderen? UPDATE

Een inwoner uit Lichtenvoorde heeft in zijn fotoarchief twee historische foto’s. De foto van de kinderen voor de zijgevel van de slagerij is volgens hem waarschijnlijk in Akkrum gemaakt, mogelijk tussen eind mei en begin juni 1945. De foto met verklede kinderen is in dezelfde periode bij de Vrouwenpoortsbrug in Leeuwarden gemaakt, met op de achtergrond de Prinsentuin.Het is hem niet bekend uit welke plaats deze kinderen komen, maar mogelijk is dat Akkrum.
In die periode werden de manschappen van het verslagen Duitse leger vanuit Noord-Holland teruggeleid naar Duitsland via de Afsluitdijk en een route door Friesland en Groningen. De route werd bewaakt door Canadese troepen waaronder de XII Manitoba Dragoons. Zij bewaakten de route van Harlingen tot Beetsterzwaag. De foto’s zijn gemaakt door Bob Major, lid van het D-Squadron van de Manitoba Dragoons.
Herkent u de kinderen op deze foto’s of weet u waar deze foto’s zijn gemaakt, stuur dan een bericht naar de redactie redactie@akkrum.net (mailto:redactie@akkrum.net)

UPDATE - Volgens Jan Steensma uit Akkrum is de 1e foto gemaakt op de hoek van het Leechein/Heechein (zie 3e foto)

Bevrijding Akkrum? Bevrijding Akkrum?
Bevrijding Leeuwarden? Bevrijding Leeuwarden?
Heechein Heechein