Bibliotheek begint met afhaalservice in Akkrum (UPDATE)

Nu onduidelijk is wanneer de bibliotheken weer open gaan is er in de vestigingen Heerenveen, Jubbega en Akkrum gestart met een afhaalservice. De bibliotheek wil hiermee vooral haar digitaal minder vaardige leden bedienen. De afhaalservice vindt plaats volgens de richtlijnen van het RIVM, waarbij de optimale veiligheid voor klanten en medewerkers in acht wordt genomen. Leden die e-books of luisterboeken kunnen lenen en lezen, worden gevraagd digitaal te lezen.

De afhaalservice is gratis voor leden. Op de website www.bmf.nl kunnen zij een aanvraagformulier invullen met daarop maximaal vijf titels. Omdat er vanwege het coronavirus geen expeditie busjes rijden tussen de verschillende bibliotheken kunnen alleen boeken, tijdschriften en dvd’s die in de eigen vestiging aanwezig zijn, aangevraagd worden. De klant kan zich ook laten verrassen door alleen het genre van zijn voorkeur aan te geven. De medewerker van de bibliotheek stelt dan een interessante tas samen. De leden worden gebeld als hun tas met boeken, met daarop hun naam en lenersnummer, klaar staat. Op een afgesproken plaats en tijdstip kunnen de boeken worden opgehaald. De rest van de bibliotheek is afgesloten.

De bibliotheek doet er alles aan om het afhalen van de boeken zo veilig mogelijk te laten verlopen. De medewerker zet de materialen alvast op de pas, zodat het afhalen contactloos gebeurt. Door met tijdblokken te werken wordt voorkomen dat de klanten met elkaar in contact komen. Tijdens het afhalen kunnen eerder geleende boeken worden ingeleverd. Deze boeken gaan 72 uur quarantaine. Hierdoor kunnen de leden er zeker van zijn dat het coronavirus zich niet via de boeken verspreidt. De bibliotheek biedt naast de afhaalservice ook mogelijkheden voor zowel leden als niet-leden om online te lezen: e-books en luisterboeken.

Bibliotheek-Akkrum-8364-©akkrum.net Bibliotheek-Akkrum-8364-©akkrum.net