Zaterdag 3 augustus Fryske Dei in Akkrum 

Het is voor de 26e keer dat dit evenement georganiseerd wordt door de Fryske Dei commissie. Ook dit jaar zal het dorp vanaf 10.00 uur gezellig versierd worden wat extra zal bijdragen aan de sfeer voor deze toch wel bijzondere dag. Als vanouds is er een gezellige braderie en een grootse hobbymarkt met vele Friese ambachten, waaronder verschillende standhouders, die op traditionele wijze hun waren zullen aanprijzen.
Veel live muziek van diverse Friese artiesten zoals Muzykkapel Bjusterbaarlik uit Akkrum, Lammert Mink met zijn harmonica, de Fryske draaiorgel van Cor Anjema en Fryske Troubadours welke over het gehele terrein zullen optreden en ook gezellig langs alle terrasjes gaan.
Bij slagerij Spijkerman vind een optreden plaats van Folkert-Hans Tolsma met trompet zang en saxofoon. 
Voor de sportief ingestelde bezoekers zijn er diverse demonstraties van verschillende Friese sporten, zoals schaken en last but not Least de Friese volksport bij uitstek het kaatsen. U kunt een partijtje meespelen als u dat wilt om zo kennis te maken met deze Friese sporten.
Clown Auke zal de kinderen laten genieten van zijn grappen en grollen, straatgoochelaar John Anders is aanwezig en er zijn weer schminksters aanwezig, ook zijn er springkussensen en een waterbassin met modelboten.

‘s Avonds vanaf 18.00 uur live muziek bij cafe Kromme Knilles, verzorgd door de band Jawis

Fryske-Dei-2019 Fryske-Dei-2019