Wat is jouw toekomstdroom voor Akkrum?

Ingevoerd op 27-06-2019

Vanaf a.s. vrijdag 28 juni, staat de praatpaal bij Bakker Boonstra. Akkrumers kunnen hun toekomstdromen delen bij de praatpaal voor het initiatief 11x11 Fountains of Youth. Na het 11x11 debuut tijdens Reuzedei hebben nog meer Akkrumers de kans om hun dromen, wensen en ideeën te delen. Kleine en grote dromen kunnen worden gedeeld bij de Praatpaal.

11x11 Fountains of Youth is een burgerinitiatief van twee Fryske ‘famkes’, Miranda Tamminga en Gretha Oost uit Akkrum, die geloven dat onbenutte bronnen van gemeenschapskracht onder de oppervlakte borrelen voor een nóg socialer, mooier en duurzamer wereld. ’Als we alle dromen hebben verzameld is de volgende stap van 11x11 om samen een begin te maken om ze te realiseren’, aldus Gretha Oost.

Uiteindelijk is het tastbare resultaat van 11x11 een drinkwaterfontein waarop een kunstenaar uit Akkrum deze dromen symbolisch gaat uitbeelden. 
Waar deze fontein komt te staan wordt door de dorpsbewoners gekozen. Tijdens Reuzedei hebben al ruim 60 mensen een speld op de kaart van Akkrum gezet om aan te geven waar men het liefst de drinkwaterfontein in Akkrum wil zien.  

Wil jij ook jouw droom voor de toekomst van Akkrum delen? 
Dat kan. Vanaf 28 juni tot 5 juli staat er een praatpaal bij Bakkerij Boonstra op de Buorren in Akkrum waar jij jouw droom wens of idee kunt inspreken. 

11x11-Akkrum-Net-Praatpaal 11x11-Akkrum-Net-Praatpaal