Thomassen Akkrum behaalt certificaat CO2-Prestatieladder niveau 5

Ingevoerd op 23-05-2019

De prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat organisaties en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Dit gebeurt zowel binnen de bedrijfsvoering, in projecten als in de keten. Het officiële certificaat CO2-Prestatieladder niveau 5 hangt vanaf mei 2019 aan de wand bij Thomassen die al ruim 60 jaar vanuit de hoofdvestiging Akkrum opereert.

Wat is de CO2-Prestatieladder?
De Ladder wordt als CO2-managementsysteem, als aanbestedingsinstrument en voor handhaving gebruikt. De ladder bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 richt een organisatie zich op de eigen uitstoot (en van alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot van de keten en sector. Door middel van een onafhankelijke audit is het GWW-bedrijf uit Friesland nu gecertificeerd voor het hoogste niveau. Jaarlijks zal de onderneming worden getoetst op haar ambities, reductie van CO2 en continue verbeteringen in diverse processen en activiteiten.

Wat betekent dit voor Thomassen?
“Met hét duurzaamheidsinstrument van Nederland zijn wij aan de slag gegaan met regelgeving en hebben we tools gekregen om onze bedrijfsvoering, producten en diensten te vernieuwen. Hierdoor investeren wij in lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.”, aldus de trotse directeur Nico Ritsma. Als gecertificeerde organisatie voldoet Thomassen nu op niveau 5 aan de eisen van de CO2-Prestatieladder.

Thomassen-Akkrum-behaalt-certificaat-CO2-Prestatieladder-niveau-5Thomassen-Akkrum-behaalt-certificaat-CO2-Prestatieladder-niveau-5 Thomassen-Akkrum-behaalt-certificaat-CO2-Prestatieladder-niveau-5Thomassen-Akkrum-behaalt-certificaat-CO2-Prestatieladder-niveau-5