Etalagewedstrijd in Akkrum: raad het aantal vogeltjes

Ingevoerd op 06-05-2019

Vogeltjes in de etalage van de Akkrumers winkeliers zijn soms op de meest gekke plekken verborgen. Foto: Persbureau Noordoost/Alex J. de Haan

Doarpskeamer ED organiseert samen met de winkeliers in Akkrum in de maand mei een etalagewedstrijd, waarbij deelnemers het aantal vogeltjes in elke etalage kunnen tellen. Onder de inzenders met het juiste aantal wordt een fraaie prijs verloot. 

De uitslag kan op dinsdag- of vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in de doarpskeamer worden doorgegeven. De doarpskeamer zit op de Rakswal 19. De uitslag wordt 24 mei 2019 bekendgemaakt. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Uit alle windstreken komen vrijwilligers naar Doarpskeamer ED in Akkrum voor het maken van vogeltjes van textiel. De kleurrijke beestjes zijn bedoeld voor de Langste Vogeltjeslijn ter Wereld, die op 14, 15 en 16 juni 2019 op het Textielfestival Weerribben wordt gepresenteerd. 

Over de hele wereld wordt aan de langste vogeltjeslijn gewerkt. In de doarpskeamer van Akkrum worden al wekenlang op de dinsdag- en sinds kort ook op de vrijdagmiddag vogeltjes van textiel gemaakt. Heel blij waren de organisatoren in Akkrum met de komst van een inwoonster van  Jirnsum, die met tweehonderd vogeltjes langskwam. 

De vogeltjes voor de recordpoging in de Weerribben mogen van allerlei pluimage zijn. ’Gehaakt, gebreid, van vilt of een andere stof, het maakt niet uit, zo lang het maar een vrolijk vogeltje is’, aldus de organisatoren.

Etalagewedstrijd-Akkrum--raad-het-aantal-vogeltjes Etalagewedstrijd-Akkrum--raad-het-aantal-vogeltjes