Geen Brazilianen, geen Dominicanen maar Maleisiërs!

INGEZONDEN - Ingevoerd op 19-04-2019

Dat de korfballers uit Akkrum internationaal georiënteerd zijn, dat wist u al. Ook dit jaar ontvangen we weer een team dat meedoet aan het Wereldkampioenschap Korfbal onder 19 jaar in Leeuwarden (IKFU19) dat komend Paasweekeinde plaatsvindt in Leeuwarden.
KV Mid-Fryslân Akkrum heeft zich de afgelopen jaren van zijn beste kan laten door als gastheer op te treden voor Brazilië en de Dominicaanse Republiek. Ook nu zijn we gevraagd om een exotisch land wegwijs te maken. Deze keer komt het Maleisisch jeugdteam naar Akkrum. 
Dit korfbalteam heeft nog niet eerder aan een Worldcup deelgenomen en verdient dus een optimale begeleiding en een perfecte uitvalsbasis. En dan denk je direct aan Akkrum natuurlijk. De happening “Meet me at the Fountain” heeft ook Maleisië niet onberoerd gelaten en ze willen dus graag naar Akkrum. 
De oproep om als gastgezin op te treden heeft weer enthousiaste reacties opgeleverd: samen zorgen we ervoor dat de Maleisiërs een warm welkom  krijgen in het koude Fryslân en laten we ze kennis te laten maken met een paar oeroude Friese rituelen en natuurverschijnselen: de “ljip dy oer de wjuk giet”, “in stik sûkerbôle fan Bakker Boonstra” en natuurlijk “Jirpels mei blomkoal” (en wat jus). Waarschijnlijk zullen ze nog veel langer willen blijven, want het natuurschoon van Maleisië valt in het niet bij “it moaiste lân op ierde”………..
Het wordt weer een mooi avontuur. En dat onze Maleisische vrienden ’s ochtend liefst nasi eten als ontbijt, dat wordt even wennen. Maar wie weet, ontstaat er een nieuw trend in Akkrum en Nes.

Feit of fabel?
Wist je dat er al een eeuwenoude band  bestaat tussen Maleisië en Akkrum? Jaren geleden raakte een aantal Akkrumer pioniers middenin de jungle van Maleisïe enorm geïnspireerd door de natuur en vooral de Withandgibbon. Dit was aanleiding om in Akkrum een nieuw en bijzonder evenement te organiseren, dat nu nog steeds een jaarlijks hoogtepunt vormt.

Logo k.v.Mid-Fryslan Logo k.v.Mid-Fryslan