Drukte rond Pasen in Doarpskeamer Akkrum

Ingevoerd op 15-03-2019

Doarpskeamer ED in Akkrum bruist in de weken voor Pasen. Rondom het thema worden verschillende activiteiten georganiseerd. Een workshop paasslingers maken, de start van een spelmiddag op elke laatste vrijdag van de maand en het maken en proeven van smoothies staan  op het prgramma.

Remie Wassenaar en Grietje van der Meulen geven op vrijdag 5 april - om 14.00 uur - een workshop in het maken van een Paasslinger van Deens knipwerk. Meestal doen ze dat voor bijvoorbeeld vrouwenverenigingen, maar ditmaal voor de bezoekers van Doarpskeamer ED. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Wel mogen belangstellenden zelf een nagelschaartje meenemen.

Spelmiddagen
Een maandelijkse spelmiddag voor alle bezoekers moet een blijvertje worden. Doarpskeamer ED wil proberen op elke laatste vrijdag van de maand de inloop te combineren met spelletjes zoals dammen, rummikub en schaken. De eerste keer is op 26 april, daarna op 31 mei en 28 juni. Vervolgens wordt de spelmiddag geëvalueerd. Nu al komen belangstellenden spontaan langs en pakken ze spelletjes uit de kast om te spelen.

Smoothies maken
Een bijzondere activiteit op zaterdag 11 mei 2019, ‘s ochtends om 11.00 uur. Doarpskeamer ED organiseert dan een proeverij voor smoothies. Bezoekers kunnen niet alleen proeven maar ook zelf maken en daarbij variëren in verschillende smaken.

Doarpskeamer ED 
Rakswâl 19 Akkrum
doarpskeamer.ed@gmail.com (mailto:doarpskeamer.ed@gmail.com)

Ingrediënten-voor-het-maken-van-een-smakelijke-smoothie.-Foto-Persbureau-Noordoost Ingrediënten-voor-het-maken-van-een-smakelijke-smoothie.-Foto-Persbureau-Noordoost
Remie-Wassenaar-en-Grietje-van-der-Meulen-geven-een-workshop-voor-Deens-knipwerk-in-Doarpskeamer-Akkrum.-Foto-Deirdre-Fokkinga Remie-Wassenaar-en-Grietje-van-der-Meulen-geven-een-workshop-voor-Deens-knipwerk-in-Doarpskeamer-Akkrum.-Foto-Deirdre-Fokkinga