Energiecommissie Noord-Nederland geïnstalleerd tijdens Energie-ontbijt

Ingevoerd op 29-10-2018

Op dinsdagochtend 30 oktober wordt in ROC Friese Poort Centrum Duurzaam de Energiecommissie Noord-Nederland geïnstalleerd. Bouwe de Boer, Hotze Hofstra en Femke Adriaens worden dan Energiecommissaris voor respectievelijk de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris, verzorgt de aftrap van de bijeenkomst. Door de aanstelling van het noordelijke energietrio wordt er een landelijk dekkend netwerk van inspirators en verbinders gecreëerd. 
 
Met de benoeming wordt Bouwe de Boer uit Akkrum beloond voor zijn jarenlange inzet voor verduurzaming, met als huidige hoogtepunt het projectleiderschap van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân. Dit is een netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden, dorpen en andere organisaties die samen toewerken naar een fossielvrij Friesland. De Boer toont zich tevreden over zijn benoeming: “Het is geweldig om Energiecommissaris van Fryslân te zijn. Onze provincie loopt nationaal voorop met verduurzaming. In deze rol hoop ik de ontwikkelingen nog eens te versnellen. Met toppers als Hotze en Femke is het hele noorden bovendien goed voorzien!”

Femke-Adriaens-(Drenthe),-Hotze-Hofstra-(Groningen)-en-Bouwe-de-Boer-(Fryslân) Femke-Adriaens-(Drenthe),-Hotze-Hofstra-(Groningen)-en-Bouwe-de-Boer-(Fryslân)