Rijkswaterstaat test slimme camera’s langs Prinses Margrietkanaal

Ingevoerd op 15-06-2018

Van vrijdag 15 juni tot en met maandag 16 juli test Rijkswaterstaat slimme camera’s langs het Prinses Margrietkanaal. Rijkswaterstaat gaat testen of de software die is aangesloten op de camera’s in staat is afwijkende situaties te detecteren, zoals te snel varende (speed)boten.
In eerste instantie wil Rijkswaterstaat met de tests de slimme camera’s verbeteren om in de toekomst gericht met de camera’s te handhaven of problemen op het Prinses Margrietkanaal sneller te herkennen.

Vaargedrag op het Prinses Margrietkanaal
Rijkswaterstaat zet de camera’s langs het Prinses Margrietkanaal tussen Grou en Terherne. De camera’s meten de snelheid van een langsvarend schip. Naast het water plaatsen we een LED-bord, waardoor schippers direct kunnen zien hoe snel ze varen. Daarmee wil Rijkswaterstaat schippers bewust maken van hun vaargedrag en op die manier duurzaamheid en veiligheid bevorderen. Een lagere snelheid betekent minder uitstoot van CO2. Op het kanaal geldt een maximumsnelheid van 12,5 km per uur. Door middel van een controlemeting kijkt Rijkswaterstaat of schippers hun snelheid hebben verlaagd.

Rijkswaterstaat-test-slimme-camera’s-langs-Prinses-Margrietkanaal Rijkswaterstaat-test-slimme-camera’s-langs-Prinses-Margrietkanaal