Shantydag op zaterdag 7 september a.s. in Akkrum

Ingevoerd op 4-9-2013

Bekijk HIER (http://www.flickr.com/photos/studiohettinga/sets/) de foto’s van vorig jaar.

Op zaterdag 7 september a.s. is het weer zover: de traditionele shantydag in Akkrum vindt weer plaats. In de huidige, uitgebreide vorm is dit al de 15e editie. Tien koren treden op in het dorp, afgewisseld op 5 locaties: Kleef, Heechein (bij eetcafé Kromme Knilles), Leechein, Kanadeeskestrjitte (bij Hotel Goerres) en bij ‘Leppehiem’.
Het shantyfestival begint om 13.00 uur en duurt tot + 17.30 uur. Vanaf 16.15 uur vinden er gezamenlijke optredens plaats tegenover eetcafé ‘De Cleef’. Na afloop daarvan zal de Akkrumer Harmoniekapel aldaar nog optreden.

Er zijn dit jaar 4 nieuwe koren:
- De Marconisten, uit Aalsmeer/Leimuiden
- Het Leeuwarder Shantykoor
- De Feanwiven uit Heerenveen
- Shantykoor Tolbert

Daarnaast zijn er de vertrouwde gezichten van ‘Gin See to Heich’ uit Schiermonnikoog, de Kromme Knilles Sjongers uit Akkrum, de Brûskoppen uit Scharnegoutum, Rolling Home (Sneek), het Harlinger koor de Skúmkoppen en de Slykstappers uit Blije.
Ook dit jaar is er weer een grote braderie, georganiseerd door de braderiecommissie van de VOAN (Verenigde Ondernemers in Akkrum en Nes). Die braderie start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
In verband met deze activiteiten zullen bepaalde straten in en rond het centrum zijn afgesloten voor het doorgaande (gemotoriseerde) verkeer.
De organisatie van de shantydag is in handen van het bestuur van de Stichting Akkrum/Nes Centraal en het Genootschap Wynia, in samenwerking met het eetcafé De Cleef en de VOAN.
Vele vrijwilligers zijn deze dag weer actief om alles in goede banen te leiden.
De entree op deze dag is vrij/gratis!
Wij zien u graag in Akkrum op 7 september a.s. U bent van harte welkom.
Shantydag 2012 Shantydag 2012

Reacties
Reactie: (Pim HEndrix)
7-9-2015, 19:34
Beste Organisatie Namens het Piratenkoor Storm en Averij uit Muggenbeet heel hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst Goede organisatie Zeker voor herhaling vatbaar Vriendelijke groet P-R Storm en Averij Pim Hendrix