Uitnodiging: Wat is uw kijk op Heerenveen? 

INGEZONDEN - Ingevoerd op 20-05-2019

Afgelopen maart gingen uw buurtgenoten, leden van plaatselijk belang en medewerkers van de gemeente in gesprek over de toekomst van onze leefomgeving. Wij willen u graag uitnodigen voor een tweede bijeenkomst op 21 mei in de OBS Akkrum in Akkrum. Deze bijeenkomst is voor álle inwoners van Akkrum, Nes, Aldeboarn, Haskerdijken, Nieuwebrug, Terband, Luinjeberd, Tjalleberd, Gersloot en Gersloot-Polder.

Wat is de Omgevingsvisie? 
De Omgevingsvisie beschrijft hoe wij in de toekomst (het jaar 2030) onze leefomgeving willen inrichten, gebruiken en beheren. De visie gaat over alle onderwerpen in de fysieke leefomgeving, zoals water, wonen, verkeer, gezondheid, cultureel erfgoed, natuur en landbouw. De Omgevingsvisie beschrijft in grote lijnen wat we belangrijk vinden met elkaar. Het vormt ook de basis voor het nieuwe Omgevingsplan, waarin de gemeente alle huidige bestemmingsplannen moet samenbrengen.

Wat is er tot nu toe gezegd? 
In maart is er gekeken naar kansen en uitdagingen voor de toekomst. In zowel Akkrum als Tjalleberd spraken inwoners over het landschap en de balans tussen biodiversiteit en landbouw. Een andere vraag die op beide plekken terugkwam was: hoe zorgen we ervoor dat er voldoende jeugd in het gebied blijft wonen en dat we nieuwe vrijwilligers vinden voor het verenigingsleven? 

Bent u er ook bij? 
De bijeenkomst van dinsdag 21 mei vindt plaats in de OBS Akkrum, de Stringen 1, in Akkrum. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee.

Wat gaan we doen? 
In de bijeenkomst gaan we verder met de in maart verzamelde kansen en uitdagingen. Verschillende inspiratoren en experts delen hun visie. Daarna gaan we samen in gesprek over oplossingen en strategieën voor de toekomst van het gebied. Dan gaat het over vragen als:
- Op welke manier versterken we de kwaliteiten van het landschap, maar blijft er ook ruimte voor nieuwe ontwikkelingen?
- Hoe zorgen we ervoor dat onze leefomgeving bijdraagt aan onze gezondheid?
- Hoe houden we het centrum van Akkrum aantrekkelijk voor inwoners, bezoekers en ondernemers?

Aanmelden en meer informatie
In verband met de catering is het handig als u zich aanmeldt. Dit kan door te mailen naar: visie@heerenveen.nl Kijk voor meer informatie op mijnkijkopheerenveen.nl

Graag tot ziens op 21 mei!
Jeroen Stegeman
Projectleider Omgevingsvisie

Uitnodiging--Wat-is-uw-kijk-op-Heerenveen Uitnodiging--Wat-is-uw-kijk-op-Heerenveen