Akkrum.net

In een uitgebreid verhaal in de Leeuwarder Courant wordt aandacht besteed aan de prestaties van Veerle de Ridder (16) uit Akkrum bij het synchroonzwemmen. Samen met Alissa van Lingen (17) werd ze Nederlands kampioen bij de junioren. Ze is de eerste bij de Heerenveense Zwem- & Poloclub, die een NK-medaille binnenhaalt.

Het verhaal in de LC gaat over oefenen voor de spiegel, gelatine in het haar, perfecte lijnen en uiteraard de onmisbare neusklemmen. De sportverslaggever ervaart het als een groot contrast. ,,Zo zelfverzekerd de beide synchroonzwemsters zich tijdens de wedstrijden presenteren - met kordate pas naar de rand van het bad en altijd de stralende lach om de jury te imponeren - , zo schuchter zijn ze gedurende het gesprek over hun toch knappe prestaties. Laten we het houden op bescheidenheid – en per slot van rekening is een interview voor beiden ook geen dagelijkse kost.’’

,,Maar’’, zo stelt hun trainster Ellen Waterlander in de krant, ,,de meiden mogen best trots zijn op wat ze hebben gepresteerd.’’ Waterlander (33) is zéker trots op wat Veerle de Ridder en Alissa van Lingen tijdens het NK voor junioren in Zwolle lieten zien. Ze bekroonden hun individuele technische uitvoering respectievelijk met de zilveren en bronzen medaille. En dat terwijl de regels voor dergelijke uitvoeringen onlangs flink zijn aangescherpt.

Veerle de Ridder zit in het examenjaar van de havo. ,,Daarna wil ik verder studeren om fysiotherapeut te worden.’’

  • Meer over de bijzondere prestatie op deze link.

Illustratie: beeld van lc.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)